így megy ez

Amikor már azt hittük, hogy vége

2024/06/15. - írta: Mister K.

Akkor nem, nincs vége. Az elmúlt hónapok eseményei alaposan felforgatták a közéletet, volt itt kegyelmi botrány, feltűnt egy új, semleges ellenzék, de volt magtárban kampányolás, reptérvásárlás, költségvetési hiányok, békemenet... Úgy szokott lenni, hogy valamicskét szusszan a közélet, miután az emberek elmennek vasárnap választani, most azonban jutott izgalom bőven, azóta is.

Volt ugye Szentkirályi Alexandra utolsó pillanatban történő visszalépése, majd szinte percekkel később láthattuk, hogyan emeli magasba a Megafon Vitézy Dávidot. Magyar Péter embereket vitt a Hősök terére, hogy aztán másnap 30 százalékot szerezzen a Tisza, míg a Fidesz 44-ig tudott csak eljutni. Gyurcsány Ferenc pártja a megsemmisülés szélére jutott, közben Karácsony Gergely és Vitézy Dávid szinte fej-fej mellett haladtak, néhány száz szavazattal nyert csak Karácsony, amit Vitézy aztán fellebbezett, ennek végeredménye egy még ennél is szorosabb végeredmény, szintén Karácsony javára. És itt még nincs vége a történetnek, állítólag. De történt az is, hogy lemondott Csák János (jut eszembe, vasárnap Tordai Bence is), Balog Zoltán egy interjúban mosdatta magát és Kónya Endrét. Illetve, ha már interjú, maga Rogán Antal adott több, mint egyórás interjút a 444-nek. Magyar Péter pedig kiviharzott az ATV stúdiójából, magára hagyva Rónai Egont a piros dossziéjával.

De talán a legnagyobb attrakció mégis csak az volt, hogy Orbán Viktor kerületének polgármestere a Kutyapártos Kovács Gergely lett.

Manfred Weber is kis hazánkba látogatott, és míg a KDNP-vel úgy tűnik, hogy elválnak útjaik, addig a Magyar Péterrel folytatott beszélgetése pozitív volt. Az 55 év feletti katonákat pedig tanárnak képezhetik át - valljuk be, ez annyira groteszk, hogy hirtelen nem is tudom, melyik író világába illene bele egy ilyen fordulat.

Nem unatkoztunk, legalábbis, aki követte az eseményeket. Lassan tényleg minden napra jut valami érdekes, valami bosszantó, valami, amire vagy elismerően bólintani tudunk, esetleg a hajunkat tépni. Nincs két év a következő választásokig. A politikai élet alaposan felfordult. Kérdés, hogy a várható megszorítások mennyire lesznek hatással a kormány megítélésére? Hogy Magyar Péter mennyit tud erősödni? Milyen csontvázak hullanak ki még a szekrényekből? Hogyan fogunk élni egy év múlva? A lényeg, hogy nem dobták le az atomot Magyarországra, hála a doktorminiszterelnökúrnak, megmenekültünk!

Címkék: választások
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://estikave.blog.hu/api/trackback/id/tr518428677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása